Tarieven van de advocaat

Gratis oriënterend gesprek

Een persoonlijke aanpak betekent dat u niet direct bij het eerste contact al geld verschuldigd bent. Er moet eerst goed besproken worden wat de advocaat voor u kan betekenen. Advocatenkantoor Baken biedt u de mogelijkheid op een vrijblijvend en kosteloos oriënterend gesprek van maximaal een half uur. In dat gesprek vindt de kennismaking plaats, wordt uw zaak beoordeeld en maken we een inschatting van de kosten van de rechtsbijstand.

Gefinancierde rechtshulp

Afhankelijk van uw inkomen en vermogen wordt altijd onderzocht of u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand (voorheen bekend als pro deo). Indien u hiervoor in aanmerking komt, dan bent u voor de rechtsbijstand een inkomensafhankelijke eigen bijdrage verschuldigd van tussen de €196,– en €823,– per zaak.

Bij sommige inkomens geldt verder dat er een bijzondere bijstand bij de gemeente aangevraagd kan worden. Tijdens het eerste gesprek krijgt u hier meer informatie over.

Uurtarief

Indien u niet in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand, of indien u als werkgever optreedt, worden de werkzaamheden op basis van een uurtarief verricht. De hoogte van dit uurtarief is in de meeste gevallen €165,– inclusief btw en bureaukosten, maar in overleg is het mogelijk om hier andere afspraken over te maken.

Verschotten

Afhankelijk van de zaak is het mogelijk dat naast het uurtarief of de eigen bijdrage verschotten in rekening gebracht worden, zoals griffierecht, uittreksels, deurwaarderskosten. Dit zijn kosten die voornamelijk gemaakt worden tijdens het voeren van een procedure.

Algemene voorwaarden

Op alle dienstverlening van Advocatenkantoor Baken zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Deze voorwaarden worden bij het eerste gesprek aan u uitgereikt, maar u kunt op onze website ook een exemplaar van de Algemene voorwaarden downloaden.